SIPER-E - M R .,

FROM Fax NO. Nov. 9 2883 S5:29PM
4
:‘J -
Rig ) - ' " !
. ﬁ; o > '
q o~ o -
A4 (ERNAL REVENUE SERVICE = DEPARTMENT OF THE TREASURY
4 UISTRICT DIRECTOR |
il 2 CUPANIA CIRCLE .
i~ MONTEREY PARK, CA 91754 o
:z vate: APRO8 ]9% : : Employer ldentification Number:
] : ' © 33-0497525 :
& Contact Person:
. . MAMLATDARN&, CHITRA
| THE ESCONDIDO CREEK CONSERVANCY Contect Telephone Number:
. 19828 FORTUNA DEL ESTE (213) 725-6419

ESCONDIDL, A F202¢% , 7
: . Accounting Period Ending:
December 31
' . Foundation Status 313551r.cet10n.
T b 170(b (LI CANIvi) _
: Advance Ruling Period Begins:
’ June 14, 1991
- ' Advance Ruling Period Ends:
" ; Dec. 31, 1995
’ Addendum Applies: -
No

Dear Appiicant:

Based on information you supplied, and assuming your operations will be as
stated in your application for recognition of exemption, we have detarmined you
are exempt from feceral income tax under section S01(a) of the IntErnal Revenue
Joae T 4R Organization desrrtbed in section S01(a)(3).

Because you are 3 newly creasted organi:ar;on, we arg not now meking 4 -
final detarminstion of your foundation stetus under section 50%9(a) of the Code.
However, we have determined that you can reasonably expect to be a publicly
sunparted organization dqscribed‘in sections 50?{3)(1} and 170¢b)(13CAM(VED,

Accordingiy, during an advance ruling perxud you will pe traated as 2
sublicly supported orgerization, and not as a private foundation, This advance
ruling period begins ancd ends on the dates shown sbove.

Within 90 z3ys after the end of your advance ruling period, you must
send u¢ the infarmation needad to determine whether you have met the reguire-
ments of the applicable support test during the advance ruling period. [If you
"establish that you have been a publicly supported organirzation, we will classi-
fy you as 3 section 509(a) {1} or 309(a)(2) organization as long as you continue
to meet the reguirements of the applicable support test. If vou do not meet
the public support requirements during the advance ruling period, we will
classify you as & srivate foundation for future ceriods. Also, if we classify
you as a private foundation, we will treat you as a private foundaiion from
vour beginning dite for purposes of section 507(d) and 4740.

Grantors ars contributars may rely on our determination that you are not e
orivate Toundat{izn until 90 days after the end of vour advance ruling period.
1f you send us the required information within the 90 days, arantors and
contributors may continue to rely on the advance determination until we maks
a final determirztion of your foundation status. .
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If we publish a notice in the Internal Revenue Bulletin stating that we
will no loncer treat you as & publicly suooorted organization, grantors and
contributors may not rely on this determnination after the date we publish the
notice. In addition, if you lose your status as a oublicly suooorted organi-
zstion, and 3 ersntor or contributor was responsible for, or was aware of, the
sct or failure to act, thaet resulted in your leoss of such stetus. that cerson
may not rely on Tnis determination from the date of the act or failurs to 1.4
ileo, if a crantor or contributor learned that we had given notice that vou
would be removed from classification ¢s a publicly supported orgenizationm, than
that person may not rely on this determination as of the date he or she
jequired such knowleage. - - :

If you change your sources of suppart, your purposes, character, or method
2¢ operation, nlagse let us know s we Can consider the efvect of the change on
your exemp: status and foundation status. If you amend your organizationgl
apcument or byliws, pleasa sand us a copy of the amended document or bylaws.
Also, let us know all changes in your name or address. TR

4s of January i, 1984, you are lisble for social securities taxes under -
the Federal Insurance Contributioms Act on amounts of $100 or more you pay to
each of your employees during a calandar year., You are not lisble for the tax
imoosed uncer the Federal Unemployment Tax Act (FUTA).
Orpanizations that are not private foundations are mot sudject to tpe prir
i-3 founcatien zxcice taxes under Chaozer 42 of the Internal Revenus Code.
not autnnaticailylexenpt from other federal excise taxes. If

4owever, yYou ars : _ :
t:enz 399Ut excise, emdloyment. or okther federal taxes, oisass

s haw® aAny QLuEE

et us know.

Jonors may decuct contributions To you as provided in section 170 gf the
“aterma! Revenus Socs. Bequests, legszies, devises, transfers, or gifts to vou
or for your use are geductible for Fegeral estate and gift tax purposes i:f wney
meei the asnliczzle srovisions of sactions 2033, 2104. ano 2522 of the Code.

Donors may deduct contributions to you only to the extent that their
contributions sre cifts, with no consideration received. Ticket curchases and
gimiler payments ip conjunction with fundraising events may not necessarily
cualify as deductible contributions, depending on the circumstances. Revenue
Ruling &7-246, published in Cumulative Bulletin 1967-2, on page 104, gives
guidelines ragarding when taxpayers may deduct oayments for admission to, or
other participation in, fundraising a;tiyit}gs for charity,

You are nat required to file Form 990, Return of Organization Exaempt From
tncame Tax, if your eross receipts each year are normally $25,000 or less. If
yau receive o Form P90 package in the mail, simply attach the label proviced,
rheck the ooy 1r *he aeading to indicite that_ydur annual arogs recespis are

normally $25,000 or less, and sign the return.

T{ you are required to file a return you must file it by the 15th day of
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